Ingrediente:
500 gr biscuiti (normali)
1 l lpte,
1 cana faina,
1 cana zahar,
3 oua,
1 esenta vanilie,
1 pachet margarina (optional)
Preparare:
1. Blat - biscuitii se trec prin lapte / sau orice alt fel de lichid doriti (sirop, compot, coniac)
2. Crema - se pune laptele la fiert. Separat se amesteca ouale cu zaharul, si se adauga treptat faina. Cand clocoteste laptele, se ia de pe foc si se adauga amestecul de ou cu zahar si faina, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga esenta de vanilie si un pachet de margarina (cine doreste).
3. Se porneste la construirea prajiturii astfel: se aseaza un strat de biscuiti, un strat de crema...si tot asa....terminand cu un strat de biscuiti. Deasupra se orneaza cu frisca (pe care eu am facut din smantana de "casa" batuta cu zahar) si sa da la rece pentru cateva ore, apoi se serveste.
Peste frisca eu am turnat si un pic de sirop tiramisu, din ala pentru inghetata...ca sa -i dau o pata de culoare.
Pofta mare !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu