joi, 12 august 2010

Chec "tort" cu crema si caise

Imitatia asta de tort, cu blat de chec am facut la viteza, pentru mama mea, care de curand este pensionara. Cand am aflat zilele trecute ca a primit decizia de pensionare, eu si sotul meu ne am mobilizat si am pornit la cumparaturi sa sarbatorim "romaneste" (cu gratar si toate cele ...) insa am uitat sa dau comanda de tort. Si asa, m am apucat sa fac repede si ceva dulce, de casa, sa nu treaca "sarbatoarea " fara tort, ca altfel...n ar mai fi fost sarbatoare. Sa fii sanatoasa MAMI !!!!!!

Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua,
300 gr zahar,
300 gr faina,
100 ml ulei,
un pliculet praf de copt,
Umplutura:
2 plicuri crema pt.prajituri de vanilie,
10-15 caise coapte (sau orice alte fructe doriti)
Pt.ornat:
200 gr smantana,
2 linguri cacao,
100 gr zahar.
Sirop:
1 esenta vanilie,
3 linguri zahar.

Mod de preparare: Dupa ce se bat bine albusurile (spuma), se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt stins. Se amesteca si se toarna  in tava unsa si tapetata cu faina (hartie de copt in cazul meu). De data asta am folosit forma rotunda de tort, ca asta voiam sa fac ...un tort !!!! 
Se da la cuptorul incins si se coace la foc potrivit. Primele 30 minute nu se deschide usa cuptorului, ca riscati sa se lase checul la mijloc (asta i secret pe care l stiu de la gospodine mai pricepute ca mine). 
Buuuuuuuuuuuun. Dupa ce am scos checul si s-a racit l-am taiat in doua.
Am insiropat primul blat cu un sirop facut dintr-o cana de apa calda, 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie.
Am adaugat un strat de crema de vanilie (facuta conform instructiunilor de pe plic) si un strat de caise.
Atentie: caisele le am taiat in doua, le am scos samburii si le am oparit timp de 3 minute in apa clocotita.
Am adaugat al doilea blat, l-am insiropat, iar deasupra am ornat cu frisca de casa, facuta din smantana mixata cu zahar.

Pentru scris am folosit tot frisca de casa colorata cu 2 linguri de cacao.
Pofta Buna !!!!

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...