luni, 9 august 2010

Prajitura cu prune

Ingrediente:
200 g unt,
3 ouă,
200 g zahăr,
un plic de zahăr vanilat,
200 g făină,
o linguriţă de amoniac stins cu suc de lămâie,
1 kilogram  de prune coapte,
50 g zahăr pudră.

Preparare:
1. Untul păstrat la temperatura camerei se mixează cu zahărul la viteză maximă, se adaugă şi zahărul vanilat.
2. Se încorporează câte un ou, se stinge amoniacul cu suc de lămâie / cu un strop de oţet şi se adaugă şi el.
3. La final se toarnă făina. Se omogenizează bine amestecul, apoi se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.
4. Se curăţă prunele, se spală, se şterg, se înjumătăţesc, apoi se scot sâmburii.
5. Se aşază cu coaja în jos, peste aluatul din tavă, şi se bagă la cuptor, circa 30 de minute, până se rumeneşte.
6. Se pudrează cu zahăr vanilat (ceea ce eu nu am mai facut).

Niciun comentariu: