miercuri, 27 februarie 2013

Ciocolata cu portocale si ghimbir


Ingrediente:

200 g zahar,
250 g lapte praf,
150 g unt,
100 ml apa,
esenta ,
50 gr ghimbir confiat,
1 portocala.
Preparare:
Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca si lasam la fiert pana obtinem un sirop mai gros. Adaugam untul, amestecam bine pana se topeste, apoi adaugam esenta dupa gust.
Intr-un castron amestecam laptele praf cu portocala (de la care am folosit doar coaja portocalie, taiata cubulete). Peste compozitia uscata adaugam treptat siropul de apa cu zahar si amestecam cu energie pana obtinem o consistenta potrivita.
Tapetam o tava / orice forma dorim cu folie alimentara (daca nu aveti folie, nu-i bai...doar ungeti tava cu foarte putin ulei) si punem ciocolata. O intindem pana la grosimea dorita si dam la rece cateva ore, dupa care o taiem si o servim !!!.



4 comentarii:

Teobucatar spunea...

Ce bine arata!

Unknown spunea...

Cred ca e o combinatie grozava. Arata tare bine ;)

Stefy spunea...

clar un desert pe gustul meu!!!

Monya spunea...

multumesc dragilor pt cuvintele frumoase.

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...