marți, 6 mai 2014

Salata de orez cu legume, de post


Gina este Bucatarul curajos de aprilie si ne-a provocat sa pregatim o salata de orez cu legume  sau cu ton si creveti. Trebusoara e simpla. Pleci de la reteta de baza si o personalizezi dupa gustul tau.
Ei bine, de cand m-am inscris la provocarea, m-am tot gandit ce fel de salata de orez sa fac. Mai mancasem o data asa ceva, acum vreo 4 ani, intr-o vacanta in Italia. Si mi s-a parut super simpla, rapida si delicioasa. Si m-am aprovizionat cu de toate: orez special pentru salate, conserve, legume proaspete...numai timpul nu-mi ajungea. Si cum, am intarziat destul de mult (scuzeeeeeee Gina !!!) am lasat orice alte urgente si-am trecut la treaba. 

Iata de la ce am pornit (reteta Ginei )...

...si la ce am ajuns (reteta mea )

Ingrediente:

1 cana orez pentru salate (cam 150-200 gr),
4 linguri porumb boabe (dulce, din conserva),
4 linguri fasole boabe (maro, din conserva),
10 catei usturoi marinati cu verdeturi,
1 ceapa alba, medie,
1/2 ardei gras, rosu
4-5 fire patrunjel verde,
2-3 linguri ulei masline,
sare, piper.



Preparare:

Am curatat ceapa , am taiat-o marunt si am calit-o cu o lingura de ulei. 

Peste ceapa am adaugat orezul. Am turnat apa cat sa acopere orezul cam cu 2 cm. Il lasam la fiert cam 20 min (sau cat scrie pe ambalaj, la instructiuni de preparare).
Intre timp am taiat cubulete ardeiul gras. 

Cateii de usturoi marinati, i-am taiat felii subtiri.
Am tocat marunt patrunjelul .

Am scurs de apa boabele de porumb si fasole. Pe cele de fasole le-al clatit de vreo 3 ori cu apa rece (pana a ramas curata apa).

Dupa fierbere, am trecut orezul prin jet rece de apa. 

In vasul pregatit pentru salata, am adaugat orezul, boabel de porumb si fasole, ardeiul rosu taiat cubulete, patrunjelul tocat marunt, usturoiul si uleiul de masline. 
Am condimentat dupa gust cu sare si piper, apoi am amestecat bine. 
Am lasat la rece aproximativ 15 minute pentru a se "combina"aromele. 
Am servit alaturi de snitele de pui si cascaval pane. Deh, fiecare membru al familiei cu mofturile lui culinare. 



4 comentarii:

Stefy spunea...

ce bunatate de salata ai facut!!!

Monya spunea...

Stefy, multumesc. Sa stii ca e delicioasa. Sigur o sa o repet.

Gina Bradea spunea...

mINUNATA SALATA AI FACUT, VOI INCERCA SI COMBINATIA ACEASTA, CU SIGURANTA :)

Monya spunea...

Gina, multumesc pentru cuvintele frumoase.
Daca o sa incerci varianta mea de salata, astept pareri.

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...