sâmbătă, 31 mai 2014

Tarta rustica cu smantana si sunca

Pe final de luna mai , va aduc o delicioasa "tarta rustica " by Miha , Bucatarul curajos - varianta "sarata". Noo, nu Mihaela e sarata, ea e o minune de femeie, ci reteta propusa de ea e ...putin...sarata. Si delicioasa, si usor de facut. Insa ,ca mai toate retetele  Mihaelei, si aceasta are un mare defect: e atat de buna incat dispare instant din farfurie. Eu ma mir ca nu mi-au furat-o flamanzii si pofticiosii familiei chiar din cuptor. :)

Despre Bucatarul curajos, va invit sa aflati mai multe pe grupul FB, dar e destul de simplu si distractiv: o gospodina, ne arata o reteta (dulce sau sarata) facuta de ea si noi trebuie sa o reproducem (identic sau cu modificari). That s all !!!!!




 Ingrediente:

aluatul: 
300 gr faina grau,
15 gr drojdie proaspata,
100 ml iaurt ,
1 ou ,
 un praf de sare ,
1 lingurita zahar,
100 ml apa calduta ,


umplutura: 
200 gr smantana,
3-4 fire marar verde,
200 gr sunca ,
200 gr cascaval,
sare, piper

decor:
seminte de susan si in,
1 ou.


Preparare:

Intr-un castron punem toate ingredientele uscate. 

Adaugam iaurtul, oul si drojdia dizolvata in apa calduta. 

Amestecam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. 

Il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut, la loc ferit de aer rece, cam o ora. 

Dupa ce a crescut aluatul , presaram putina faina pe masa de lucru si intindem o foaie de aluat rotunda.

In mijlocul acesteia punem smantana amestecata cu mararul tocat marunt.

Presaram apoi cascavalul ras si sunca taiata marunt. Adaugam un praf de sare si piper. 

Strangem marginile aluatului , dupa chef si imaginatie. 

Ungem cu oul batut, presaram semintele de in si susan si dam la cuptorul incins in prealabil (bineinteles dupa ce asezam tarta in tava),  pentru aproape 30 minute.

Poate fi servita si calda si rece.
Si merge de minune cu un pahar de lapte / iaurt. 


Niciun comentariu: