duminică, 25 mai 2014

Prajitura cu capsuni si sirop de soc


Ingrediente :

blat:
200 grame biscuiti /piscoturi,
200 ml sirop de soc,
100 ml apa,
1 lingurita esenta vanilie,

crema:
250 grame branza vaci ,
15 grame zahar brun, 
200 ml frisca ,
500 gr capsuni .


Preparare:

Am pornit de la reteta initiala a Florentinei , am mai deviat pe ici pe colo, dar la final am obtinut o deliciosenie de prajitura. E ideala pentru zilele calduroase de vara, iar capsunile se pot inlocui cu orice fructe va plac mai mult. Fara prea multa munca, fara coacere obtineti un rezultat  bun-bun. 


Am amestecat siropul de soc cu apa  si esenta de vanilie.

Am asezat in tava un strat de piscoturi pe care le-am insiropat (trecandu-le unul cate unul prin lichid) cu siropul de soc diluat.

Am batut frisca bine si am impartit-o in doua parti egale. Jumatate din cantitate am amestecat-o cu zaharul si branza de vaci. Cealalta jumatate am pastrat o pentru ornat. 

Peste stratul de piscoturi am asezat un strat generos de crema de bbranza si unul de capsuni (feliate). 

Am adaugat cel de-al doilea strat de piscoturi (si astea tot insiropate) si am ornat cu frisca.

Am dat la rece pentru doua ore, sa se combine aromele si am servit cu pofta. 


Kinderul din dotare cand a vazut a exclamat " oaaaaaa, tolt...cantam multi ani tlaiasca?? "


Aceasta reteta merge la Bucatarul curajos varianta "dulce" unde va invit si pe voi sa vedeti deliciosenii in fel si chip, si de ce nu, sa participati !!!

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...