E prima oară când mănânc hrișcă . Nu pot să spun ca m-a cucerit sau ca are vreun gust aparte. Dimpotrivă. Parcă n-are niciun gust, însă compenseaza cu proprietățile sale .
Cu toate acestea, voi mai incerca
retete cu hrisca și de acum incolo, mai a les ca am aflat ca in diete este
foarte recomandata, si după cum mă stiti, ma lupt cu vreo 5 kg in plus care nu
vor sa plece de bunavoie.
Si , sa nu par egoista, mai adaug
și una bucata sot cu gastrită si alte probleme ”d-ale stomacului”, care
momentan manâncă doar fierturi de cereale și ceva carne .
Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.
Beneficiile pentru corp oferite de hrisca:
• nu contine gluten, deci poate fi consumata si de persoanele care prezinta intoleranta la acesta.
• stabilizeaza tensiunea arteriala, previne aparitia si impiedica evolutia ischemiei cardiace si a tromboflebitei.
• contribuie la curatarea ficatului si a bilei de toxine. Este un tonic hepatic si un aliat contra litiazei biliare (pietrelor la fiere).
• contribuie la sanatatea parului, oaselor si unghiilor, le intareste si le face mai puternice.
• scade presiunea arteriala si colesterolul.
• ajuta la eliminarea excesului de apa din corp.
• tine glicemia sub control.
• protejeaza celulele de degradare si imbatranire prematura.
• ajuta la functionarea sistemului digestiv.
• sprijina efortul de pastrare al siluetei sau de eliminare a kilogramelor in plus.
• îmbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.
• contribuie la reducerea riscului de a face numeroase forme de cancer: colo-rectal, gastric, esofagian.
Ingrediente:
200 gr hrișca,
½ ardei gras,
2 tije telină,
2 ardei grasi,
Sare, piper
Preparare:
Am pus hrisca de seara la inmuiat
, în apă.
Dimineata am scurs puțina apă
care a mai rămas.
Am tăiat legumele cubulete si
le-am pus peste hrisca. Am condimentat cu sare si piper.
Am tăiat ardeii în jumătate și
i-am curatat, după care i-am umplut cu hrișcă.I-am asezat în tavă si i-am lasat
la cuptor pentru o oră si vreo 20 minute.
I-am servit cu o lingură de iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu