Anul acesta am fost mai harnica decât prevede legea. A fost primul Paște petrecut ”la noi acasa” și am vrut sa fiu și eu gospodină. Să miroasă și în casa mea a cozonac , a pasca , a friptura. Nu va imaginati acum ca m-am apucat de împletit la cozonaci.Nuuu, asta face mama ! La cuptorul cu lemne. Eu doar m-am alintat cu cateva încercari de pasca ”modernă”. Spun modernă, pentru ca mama face doar clasica pasca cu aluat , brânză și stafide. Absolut delicioasă, însă .... parcă mai simti nevoia sa incerci si ceva nou din când în când.
Că așa suntem noi aștia tineri , nu ne mai place mâncarea cu care am crescut ( citat :) )
Ingrediente:
1000
gr iaurt,
8
oua,
200
gr unt,
8
linguri faina,
8
linguri gris,
200
gr zahar,
200
gr ciocolata,
1
plic praf de copt.
Preparare:
Separam
albusurile de galbenusuri, apoi batem albusurile spuma.
Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si untul la temperatura camerei.
Presărăm grisul peste iaurt și amestecam. Turnăm compoziția peste crema de gălbenusuri.
Presărăm grisul peste iaurt și amestecam. Turnăm compoziția peste crema de gălbenusuri.
Incorporam
albusurile batute spumă.
Adaugam
faina amestecata cu praful de copt și amestecam din nou cu spatula, cu miscari
circulare de jos in sus.
Oprim câteva linguri de compozitie în alt bol.
Topim ciocolata și o lăsăm puțin să se răcorească, apoi o încorporăm in compozitia de ouă si iaurt.
Oprim câteva linguri de compozitie în alt bol.
Topim ciocolata și o lăsăm puțin să se răcorească, apoi o încorporăm in compozitia de ouă si iaurt.
Eu am avut ciocolată de la ouă de ciocolată (kinderul din dotare vrea doar surpriza) , dar puteți folosi orice fel de ciocolată vă place (chiar și fulgi).
Într-o forma cu peretii detasabili, acoperita
cu foaie de copt, Punem întâi compoziția albă, fără ciocolată iar în mijlocul ei turnăm restul compoziției (cea cu ciocolata). Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40 minute
la 180 grade.
Când se rumenește frumos la suprafață, scoatem din cuptor, lăsăm câteva minute să se răcorească și o asezam pe platou.
Pudrăm cu zahar și servim.
Deși reteta este de ”pasca” cred că poate fi pregătită în orice perioadă a anului când vreți ceva dulce, gustos și ușor de făcut.
S-aveți pofta !
Un comentariu:
Buna,
arata foarte bine pascuta dar nu am inteles loldin reteta cand adaugam crema de galbenusuri si cum ai facut de a iesit galbena pe margine si ciocolata inauntru. Multumesc frumos. Erika
Trimiteți un comentariu