vineri, 8 martie 2019

Placinta cu leurda si urda


Când vine primăvara, începe sezonul salatelor de leurdă. Și cum am furnizor personal, am mereu în frigider o punga cu frunze usturoiate. Mâncăm salată, dar nu reușim niciodată să dăm gata proviziile. Și, deși nu dăm bani pe ea, ci pur si simplu o culegem din pădure, parca mi-ar părea rău săo arunc, așa că încerc să fac diverse retete cu leurdă. Ba, am pus si la congelator și e perfecta pentru orez/paste etc. 


Ingrediente:

aluat:
250 gr faina, 
drojdie (cat o nuca), 
1/2 lingurita sare, 
100 ml apă călduță, 
4-5 linguri ulei pentru framântat

umplutura:
2 mâini zdravene de leurdă proaspătă, 
 300 gr urdă (sau orice alt tip de brânză vă place),
1 ceapă rosie, 
sare, piper, 

pt. uns:
1 ou,
seminte de susan



Preparare:

Cernem făina într-un castron . Presărăm sarea. 

Dizolvăm drojdia în apa căldută și o turnăm peste făină. 

Frământăm aluatul adăugând câte puțin ulei, până obținem un aluat nelipicios și ferm. 
Acoperim cu un prosop/folie de plastic și lăsăm la dospit într-un loc călduț .
Tip: Dacă vă grăbiți , puteți pune aluatul în cuptor cu funcția de pastrare cald pornită.

Între timp pregătim umplutura. 
Tocam marunt ceapa și leurda și le amestecam cu urda. Condimentam cu sare și piper. 

Pudram masa de lucru cu faina și intindem o foaie de aluat. 
Punem umplutura si rulam. 
Asezam placinta in tava (in care am pus hartie de copt) si o ungem cu ou batut /ulei.
Presaram cu susan/orice alte seminte și dăm la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 40 minute.

Cand prinde o culoare arămie , o scoatem si o lăsăm să se răcoreasca, apoi o feliem.





S-aveți pofta !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...