vineri, 1 martie 2019

Chiftele dietetice din carne de porc

Strumfita noastră bucatar a pregatit un nou concurs pentru noi, cu premii de la Atika Greece constand într-un program de dieta, gimnastica si intruire personala. In ultima vreme, nu mai este atat de  greu sa împac si capra si varza, adica sa fac si mancaruri delicioase și sa incercam să ne mentinem si silueta (cat de cat) . Avem foarte multe surse de inspiratie, retete si ingrediente de calitate. E adevarat însă,  ca uneori parca tot mai bun e pestele ăla prajit in ulei cu mujdei si mamaliga, decât ăla facut la cuptor sau pe gratar, indiferent cat tinem noi la silueta noastra. Micile plăceri vinovate. Important e sa nu facem abuz. O bucatica nu a omorât pe nimeni.
Revenind la concursul nostru, organizatorii ne roagă să pregătim o reteta de pe blogul Alinei.  Daca-l răsfoiți putin veți gasi multe retete delicioase, însă fiind vorba de un premiu ”pentru slăbit” am rezistat tentației de a da iama în bunatati și am ales să pregătesc o portie de chiftelute dietetice




Ingrediente:

1 kg carne slabă de porc - tocata ,
1 dovlecel,
2 căței usturoi,
2-3 linguri de ulei;
2 oua ,
marar, 
sare si piper.


Preparare:

Dăm dovlecelul prin răzătoare și îl scurgem putin de apă.

Amestecam toate ingredientele într-un bol. Dacă vi se par uscate, mai puteti adauga putină apă. 

Punem o picătură de ulei în palme, sau dacă vrem să fim si mai dietetici trecem mîinile prin apă (eu am ales aceasta varianta, având în vedere că am folosit carne de porc și indiferent cât de slabă e-tot e grasa) și modelăm chifteluțele .

Le așezăm în tavă pe hârtie de copt și le dăm la cuptorul încins, pentru 40 minute . La jumătatea timpului, le întoarcem pentru a se rumeni uniform pe ambele părți. 

Le servim cu sos de iaurt si usturoi /muștar/cu o salată sau în orice combinație vă place.

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...