Ingrediente:
200 gr hrisca hidratata în apă,
400 gr dovleac placintar,
1 ceapă,
6 linguri făină migdale/pesmet
Sare, piper
Preparare:
Punem hrisca la hidratat în apă pentru câteva ore, după care o
mărunțim la robot.
Curatam dovleacul de coajă și semințe si-l mărunțim și pe acesta
la robot împreună cu ceapa.
Incercati doar să mărunțiți legumele, nu să le blenduiți.
Incercati doar să mărunțiți legumele, nu să le blenduiți.
Adăugăm făina de migdale/pesmetul , condimentăm și amestecam.
Eu am folosit
făina de migdale, pentru ca incerc sa mananc cât mai light, in incercarea
deznadajduită de a scăpa de 2-3 kile, însă este foarte bun și pesmetul.
Formăm
bilute, putin mai mari decât nucile, pe care le tavalim prin pesmet, apoi le
aplatizam putin.
Le asezam pe
foaie de copt, si dăm tava la cuptorul incins in prealabil, pentru 40 minute.
La jumătatea timpului, intoarcem chiftelele (cu grija ca se sfarama foarte
usor).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu