vineri, 22 martie 2019

Trunchi de cod la cuptor cu legume


Trebuie să recunosc că nu mâncăm peste atât de des, pe cât ar trebui sau mai bine spus pe cât mi-as dori. Iar atunci când mâncăm, cel mai des în gătesc la cuptor, cu diverse legume pe lângă el. E metoda cel mai la îndemână și cea mai ușor de pregătit. 


Ingrediente:

2 buc trunchi de cod (sau orice fel de peste vă place),
1 cartof,
2 morcovi,
2 crengute rozmarin,
sare, piper, ulei

½ lămâie


Preparare:

Spălăm peștele , îl curățăm și îl așezăm în tavă.

În burta pestelui punem o crenguță de rozmarin (proaspăt sau uscat) și o felie de lamâie.

Condimentăm cu sare și piper.

Curătăm legumele și le tăiem felii. Le asezam în tavă lângă pește.

Stropim cu ulei.

Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 50-60 minute. 



S-aveți pofta !

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...